Nieuws

Qualcomm richt pijlen op de dronemarkt

De chipbakker is vooral bekend van zijn chipsets voor smartphones, maar wil nu een nieuwe markt aanboren.

Qualcomm is bekend van zijn chipsets voor smartphones, maar gaat zich verbreden naar een andere tak van mobiele apparaten: drones. Het next-gen ontwikkelingsplatform van het bedrijf, Snapdragon Flight, is specifiek ontwikkeld voor de groeiende dronemarkt.

“We zijn ervan overtuigd dat robotica naar een nieuw niveau kan worden getild door het gebruik van geïntegreerde en geoptimaliseerde heterogene mobiele platformen, schreef senior marketing manager Marienne Caro in een blogpost.

Flight integreert een Snapdragon 801 SoC (System on Chip) met een 2,26 GHz quadcore CPU, Adreno 330 GPU, dualband wifi, Bluetooth 4.0 en een Global Navigaton Satellite System (GNSS)-ontvanger.

Het belooft ook ondersteuning voor realtime vluchtcontrolesystemen, 4K-videoverwerking, en quickchargetechnologie. Dit alles is verpakt in een printplaatje dat niet groter is dan je handpalm.

Het eerste apparaat op de agenda is een UAV van dronefabrikant Yuneec. Deze wordt in 2016 verwacht. Het programma, aangekondigd op Qualcomms Accelerating Robotics event, is beschikbaar voor geselecteerde fabrikanten. Welke dat zijn wil Qualcomm niet zeggen, maar het is in gesprek met een aantal partners.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business