Nieuws

Hoe Sony’s Xperia Z5 met 4K-scherm toch 2 dagen meegaat

Sony's Xperia Z5 Premium is de eerste smartphone met een 4K-scherm en belooft daarnaast een batterijduur van twee dagen. Hoe kan dat?

Sony introduceerde eerder deze maand de Xperia Z5 Premium met zijn 4K-scherm. Ook garandeerden de Japanners dat het toestel niets zou inboeten op de gevierde batterijprestaties van de Xperia-lijn. Deze zou gewoon twee dagen blijven.

Dat leek, in combinatie met die enorme hoeveelheid pixels, niet met elkaar te rijmen. Gisteren lichtte Sony dan ook toe hoe het 4K-scherm eigenlijk werkt, tegenover PhoneArena:

“De Xperia Z5 Premium heeft een 4K-scherm met een resolutie van 3840 x 2160 pixels gebaseerd op de SID-standaard, en stelt je in staat te genieten van afbeeldingen en content in 4K-resolutie. Alle andere content wordt weergegeven op 1080p of lager om zo de prestaties en batterijconditie van het apparaat te optimaliseren, zodat je kan genieten van 4K wanneer je dit het meest nodig hebt.”

De momenten waarop je gebruik kunt maken van de 4K-functies van het toestel, zijn dus beperkt tot video’s en afbeeldingen die in deze resolutie beschikbaar zijn. De rest van de tijd – wat dus de meerderheid van het gebruik is – zal het apparaat alles in 1080p weergeven, of minder. Dus ook de Androidinterface, browser, enzovoorts.

Op die manier hoeft het toestel niet zo hard te werken om alle content op te schalen. Een slimme manier om dus toch de twee dagen batterijduur te garanderen.

Eerder deze week kwamen de Xperia-toestellen van Sony vergelijkbaar in het nieuws. Ook toen werd er een flinke ‘mits’ geplaatst bij het gebruik: de waterdichte Xperia-toestellen zijn wel waterdicht, maar gebruik ze toch maar liever niet onder water.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business