Nieuws

Update voor Windows RT verscheen in alle stilte

Zoals het besturingssysteem langs een achterpoortje de vergetelheid werd ingeloodst, zo verscheen de laatste (nieuwe) update. Met startscherm.

Windows RT is ondertussen al enkele jaren de lelijke zwarte eend in de vreemde bijt. Het is vis noch vlees, tablet OS, noch volledig. Een goede keuze voor wie enkel productief wil zijn met zijn tablet (en de extra uitgave voor een toetsenbord wil doen), maar niet voor wie een tablet wil gebruiken als echte tablet.

Met de derde grote update hoopt Microsoft enerzijds de huidige eigenaars toch deels tevreden te stellen, zij krijgen immers geen volledige upgrade naar Windows 10, terwijl het zich anderzijds niet veel lijkt aan te trekken van het fiasco. Het feit dat het uitrollen van de update pas bekend werd nadat de eerste mensen hem al binnenkregen, en dat op voorhand niemand juist wist wat de update zou omvatten, toont dat Microsoft er liefst zo weinig mogelijk golven rond ziet verschijnen.

Uiteindelijk lijkt de update niet veel meer te omvatten dan de toevoeging van het startscherm. Je kan dat startmenu activeren door op de taakbalk te rechterklikken en naar eigenschappen te gaan. Vervolgens ga je naar het Startmenu tabblad waar je het startscherm aanvinkt. Daarnaast is het vergrendelscherm lichtjes aangepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business