Nieuws

Microsoft maakt multitasken met Office op je iPad mogelijk

Microsoft heeft vandaag een update beschikbaar gemaakt voor Office op iOS. Hierdoor kan je gebruik maken van de nieuwe multitasking functie van iOS 9. Op selecte toestellen, welteverstaan.

De lancering van iOS 9 brengt multitasking naar de iPad, en Microsoft laat er geen gras over groeien om de nieuwe functie te ondersteunen op zijn Officepakket voor iOS. Vanaf vandaag kan je een update uitvoeren die het mogelijk maakt om met verschillende programma’s zij-aan-zij op het scherm van je Apple tablet te werken.

Microsoft kondigde die Office upgrade vorige week al aan op Apples lanceringsevenement, en houdt zich aan zijn belofte. Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Outlook krijgen allemaal mulitaskingcapaciteiten op iOS. Maar de feature is nog maar beperkt bruikbaar. Apple maakt het enkel op twee van zijn tablets mogelijk: de iPad Air 2 en de nog niet uitgebracht iPad Pro.

Voor zij die bekend zijn met Windows 8 zal de overstap naar multitasking op iPad het minst groot zijn: de functie heeft op de Appletablet nog het meest weg van zijn incarnatie op dat Windows besturingssysteem.

Verder brengt de Office update ook nog andere nieuwigheden. Als je een extern toetsenbord gebruikt, zal je nu sneltoetsen voor Word, Excel en Powerpoint kunnen ontdekken door op de cmd toets te drukken. Outlook ondersteunt zelf nieuwe sneltoetsen om nieuwe e-mails aan te maken of snel door verschillende folders te navigeren. Spotlight Search is wordt mogelijk voor Outlook en OneNote, waardoor je door je notities en mails kan zoeken via de iOS zoekfunctie. En ten slotte ondersteunt OneNote nu ook iOS Handoff, waardoor je gemakkelijk acties die je doet op je iPhone kan voortzetten op je iPad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business