Nieuws

In beeld: Dit is de nieuwe Apple Store in Brussel

Op zaterdag 19 september opent de eerste Apple Store in België zijn deuren. Wij gingen alvast eens een kijkje nemen.

Op zaterdag 19 september opent de eerste Apple Store in België eindelijk de deuren. ZDNet was er vandaag bij tijdens de persvoorstelling en nam een kijkje. Ook de eerste klant zat alvast gebivakkeerd voor de nieuwe winkel.

Apple koos voor een pand met een oppervlakte van 1.600 vierkantemeter op de Guldenvlieslaan in Brussel. Het is de eerste winkel in België, de 110de in Europa en al de 460ste wereldwijd. De winkel is ingericht volgens de standaarden die we kennen van andere Apple Stores, maar is toch ook net iets anders. Zo staan er onder meer planten in de winkel en heeft het interieur over het algemeen een natuurlijker karakter. De reden voor het iets andere uiterlijk is niet ver te zoeken: de Apple Store in Brussel is de eerste waarbij Jony Ive mee de inrichting overzien heeft. In de toekomst zullen nog meer winkels dit interieur overnemen.

Net als andere Apple Stores is ook de winkel in Brussel voorzien van een Genius Bar waar klanten terecht kunnen met vragen en problemen over hun toestel. Een team van 100 medewerkers staat klaar om klanten te verwelkomen in tien verschillende talen, waaronder Nederlands, Frans, Engels, Arabisch en Chinees. Velen onder hen hebben reeds ervaring opgedaan in Apple Stores elders in Europa.

Naast Apples eigen producten, worden ook een handvol producten van partners geëtaleerd in de winkel, zoals de opzetlenzen van Olloclip, producten van Nest en Philips Hue-lampen. Ook de Apple Watch is reeds te bezichtigen in de winkel, maar wordt voorlopig nog niet verkocht, zo liet een medewerker ons weten.

De Apple Store opent zaterdag 19 september om 10 uur de deuren. De eerste klanten zullen een klein cadeautje ontvangen in de vorm van een collectie prints van de kunstwerken van lokale artiesten, die de afgelopen weken op de afbakening rond de winkel werden tentoongesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business