Nieuws

Playstation VR krijgt prijspunt

Sony liet eindelijk in zijn kaarten kijken omtrent zijn virtuele realiteitsproject. Het gaf een richtprijs mee, evenals enkele wetenswaardigheden.

Virtual reality staat voor zijn moment van de waarheid. In 2016 zijn er vele projecten die opstijgen, en is het bang afwachten dewelke het hoofd boven water kunnen houden en welke roemloos zullen neerstorten. Spelers zijn Oculus, HTC, Microsoft, Sony,… Een haast eindeloze lijst. Opvallend genoeg probeert iedereen zijn eigen weg te vinden, in plaats van allen hetzelfde pad te bewandelen.

Het plan van Sony focust zich, niet verrassend, op zijn gameconsole. Naar eigen zeggen zou de Playstation 4 genoeg moeten zijn om de Playstation VR, formerly known as Project Morpheus, aan te sturen. Een groot contrast met zijn concurrenten, die uitgaan van krachtige (game) computers. Het voordeel hiervan is dat iedereen die reeds een Playstation 4 bezit, geen geld moet uitgeven aan het besturingssysteem.

Voor- en nadelen

Het voordeel voor wie de console nog niet bezit, is dat de kost van de console en de VR-bril samen de helft goedkoper zal zijn dan de prijs voor andere brillen in combinatie met de computers. Oculus laat namelijk weten dat het de totale kost van bril en aansturing raamt op ongeveer 1500 dollar. Sony zal zijn VR-bril echter aanbieden tussen 300 en 400 dollar; samen met een Playstation 4 zal je dan uitkomen op ongeveer 800 euro.

Het nadeel van deze gok is ook meteen duidelijk: terwijl andere VR-brillen voordeel kunnen halen uit verbeterde computers, moet de Playstation VR het de komende jaren doen met de kwaliteit van de Playstation 4. Het is afwachten hoe achterhaald deze kwaliteit na vier jaar al is.

De Playstation VR staat gepland voor de eerste helft van 2016, en zal beschikbaar zijn met minstens 10 speelbare titels. Sony wilde nog geen bevestiging geven over welke titels het gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business