Nieuws

Apple geeft klanten die Peace-adblocker kochten hun geld terug

Apple doet een zeldzame knieval nadat een app uit de App Store werd gehaald. Iedereen die ad-blocker Peace kocht, krijgt zijn geld terug.

Met de intrede van iOS 9 kwamen een heleboel nieuwe functies mee. Eén daarvan was de optie om een ad-blocker te installeren, zodat gebruikers geen advertenties meer te zien krijgen in Safari. Eén van die stoorzenders was Peace. De ontwikkelaar, ene Arment, voelde zich echter schuldig tegenover de mensen die met advertenties hun brood verdienen, en trok de app terug uit de Store.

Gebruikers die reeds 3 euro betaald hadden voor de applicatie, waren niet zeker of ze hun geld zouden terugkrijgen. De ontwikkelaar wees hiervoor naar Apple omdat hij het geld zelf nog niet zou gekregen hebben. Reeds 13.000 mensen zouden nu van Apple hun geld al hebben teruggekregen.

Zeldzaam

De app, die gesteund werd door extensie-ontwikkelaar Ghostery, wordt daarmee één van de zeldzame keren dat Apple op grote schaal gebruikers terugbetaald. Het deed dit eerder al voor abonnementen op magazines die op de fles gingen. Kopers kregen dan hun geld terug dat ze nog tegoed hadden voor de resterende nummers.

Gebruikers die de app hebben, zullen hem verder kunnen blijven gebruiken. Er zullen echter geen updates meer voor verschijnen, wat betekent dat de app na verloop van tijd achterhaald zal zijn en opnieuw advertenties zullen getoond worden. De app wist in geen tijd nummer 1 te worden in de betaalde apps-lijst, die plaats is nu ingenomen door Crystal; een andere add-blocker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business