Nieuws

NAS-specialist Synology lanceert eerste router

Synology is bekend van zijn NAS'en, maar wil zich nu ook op de routermarkt wagen.

Synology heeft enkele nieuwe producten en software onthuld tijdens zijn jaarlijkse evenement Synology 2016, dat dit jaar voor het eerst ook in Nederland werd gehouden. Opvallendste nieuwsfeit: de NAS-specialist waagt zich voor het eerst ook op de routermarkt.

Synology Router RT1900ac

De Synology Router RT1900ac is een dual-bandrouter met externe antennes en biedt, zoals de naam doet verwachten, een gecombineerde overdrachtssnelheid van 1900 Mbps.

In lijn met de traditie van de NAS-systemen is ook deze router voorzien van een intuïtief besturingssysteem. Zo kun je vanuit het bedieningsscherm van je router je netwerk tot in detail controleren: het is bijvoorbeeld mogelijk om een adblocker te draaien vanaf je router, en als je wil zelfs gedurende een selectief aantal uren van de dag.

Daarnaast zijn er add-ons beschikbaar als VPN Server, Radius Server en Download Station, waarmee je router in een persoonlijke cloud verandert als je er een externe opslag aan koppelt.

De RT1900ac gaat rond de 150 euro kosten en is volgende maand te koop.

Synology DS716+

Daarnaast werd ook een nieuwe NAS getoond, de Synology DS716+. Deze heeft een Intel Braswell Celeron N3150 Quad Core 1,6 Ghz – 2,08 GHz CPU en verbruikt 6 W. Hij is in staat om in real-time 4K te transcoderen en heeft een overdrachtssnelheid van 6,0 Gb/s via SATA. Het 2GB RAM (DDR3L-1600) zorgt dat de NAS volgens Synology tot 260 procent sneller is dan zijn voorganger.

Over een exacte prijs werden geen uitspraken gedaan, behalve dat hij “10-15 procent duurder gaat worden dan zijn voorganger”, de DS713+.

Disk Station Manager 6.0

Het nieuwe OS voor de NAS’en van Synology heeft ondersteuning voor 64-bit architectuur. Daarmee doorbreekt DSM 6.0 de begrenzing van 4 GB RAM. Naast velerlei extra zakelijke toepassingen biedt DSM 6.0 daarnaast een boel nieuwe opties voor de thuisgebruiker.

Zo wordt bijvoorbeeld de Apple Watch ondersteund, zodat onder andere notities of muziek vanaf de NAS op de wearable kunnen worden gebruikt. Ook is het mogelijk via de wearable notities op te slaan in je persoonlijke cloud.

Verder is het Video Station compleet vernieuwd en voorzien van een uiterlijk en bedieningspaneel dat sterk doet denken aan Netflix. De bediening is zeer intuïtief te noemen en er is ondersteuning aanwezig voor Windows 10. Het meest interessante is nog wel de mogelijkheid tot offline transcoderen, zodat je ook films kan kijken zonder internetverbinding. Als je bijvoorbeeld een lange treinreis voor de boeg hebt en zin hebt in een film, kun je deze alvast bufferen naar je mobiele apparaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business