Nieuws, Tips

Office 2016: welk tarief past het best bij jou?

Microsoft heeft woensdag Office 2016 gelanceerd. Het kantoorpakket is beschikbaar via verschillende formules. We zetten ze voor je op een rij.

Microsoft heeft op woensdag 22 september de nieuwe versie van het populaire kantoorpakket Office op de wereld losgelaten. Office 2016 lijkt vooral een inhaalbeweging op diensten als Google Drive. De aandacht ligt op eenvoudiger samenwerken en productiviteit op al je toestellen, ongeacht het platform.

Eerder bespraken we reeds alle nieuwigheden in Office 2016, maar nu hebben we ook een beter zicht op wat het je gaat kosten. Office 2016 is beschikbaar via verschillende formules, zowel in de cloud als in een doosje, elk met hun eigen prijs en voordelen. We zetten ze voor je op een rij.

Voor thuisgebruikers en zelfstandigen

 • Office 365 Personal: 7 euro per maand of 69 euro per jaar
  Hiermee kan je je het volledige(*) Office-pakket installeren op 1 pc of Mac, 1 tablet en 1 smartphone. Daarnaast krijg je 1 TB opslagruimte in OneDrive en geniet je altijd van de laatste nieuwe features van zodra ze beschikbaar zijn.
 • Office 365 Home: 10 euro per maand of 99 euro per jaar
  Hiermee kan je het volledige(*) Office-pakket installeren op 5 pc’s of Macs, 5 tablets en 5 telefoons. Daarnaast krijg je per gebruiker (max. 5) 1 TB opslagruimte in OneDrive en geniet je altijd van de laatste nieuwe features van zodra ze beschikbaar zijn. [related_article id=”172051″]
 • Office 2016 voor Thuisgebruik en Studenten: eenmalige aankoop van 149 euro
  Hiermee kan je Word, Excel, PowerPoint en OneNote op één pc of Mac installeren. Je krijgt weliswaar alle beveiligingsupdates, maar geen toegang tot nieuwe features die in de toekomst worden uitgerold.
 • Office 2016 voor Thuisgebruik en Zelfstandigen: eenmalige aankoop van 279 euro
  Hiermeek kan je Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Outlook op één pc of Mac installeren. Je krijgt weliswaar alle beveiligingsupdates, maar geen toegang tot nieuwe features die in de toekomst worden uitgerold.
 • Office Professional 2016: eenmalige aankoop van 539 euro
  Hiermee kan je het volledige(*) Office-pakket installeren op 1 pc. Je krijgt weliswaar alle beveiligingsupdates, maar geen toegang tot nieuwe features die in de toekomst worden uitgerold.

Microsoft wil graag zoveel mogelijk gebruikers naar Office 365 overschakelen, en dat weerspiegelt zich ook in de prijs. Ten minste toch als je altijd de laatste nieuwe versie wilt gebruiken, met toegang tot alle functionaliteit. Een Office 365-abonnement komt in dat geval veel voordeliger uit dan om de 2 à 3 jaar een volledig nieuw pakket te moeten kopen.

Voor studenten

Voor studenten biedt Microsoft een speciale aanbieding van Office 365 die wordt aangeboden via de universiteit, hogeschool of andere onderwijsinstelling. Voor Office 365 University betaal je 79 euro voor 4 jaar. Hiermee kan je het volledige(*) Office-pakket installeren op 2 pc’s, Macs of tablets en 2 smartphones. Daarnaast krijg je 1 TB opslagruimte in OneDrive en geniet je altijd van de laatste nieuwe features van zodra ze beschikbaar zijn. Studenten kunnen bij hun onderwijsinstelling informeren of ze in aanmerking komen voor deze formule.

Voor bedrijven en organisaties

Voor grote bedrijven, non-profits, overheden en andere organisaties, heeft Microsoft nog enkele aangepaste formules. Een overzicht daarvan zou ons hier te ver leiden, maar je kan de verschillende abonnementen vergelijken via de website van Office.

(*) Het volledige Office-pakket bestaat uit Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business