Nieuws

Dell lanceert ’s werelds kleinste 15-inchlaptop

Samen met de nieuwe 15-inchlaptop van Dell brengt het bedrijf een verbeterde versie van de XPS 13 uit en wordt een 12-inch tablet aangekondigd.

De XPS 13 van Dell die begin dit jaar uitkwam, was een groot succes. Het is dan ook geen verrassing dat het bedrijf de beproefde formule opnieuw toepast op de nieuwe XPS 15, waarvoor je minstens 1199,99 dollar moet betalen. De nieuwe laptop ziet er exact hetzelfde uit als de XPS 13, maar is een stukje groter met zijn 15,6-inchscherm. Dell slaagt er echter in de schermranden zodanig smal te houden, dat de laptop niet groter is dan een gemiddeld toestel met een 14-inchscherm.

Het nieuwe toestel van Dell bevat een zesde generatie Intel Skylake-processor en kan worden aangeschaft met een 4K Ultra HD-scherm met een resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels. Standaard wordt de laptop geleverd met een geïntegreerde Intel 5600 graphics, maar die kunnen worden geüpgraded naar een Nvidia GeForce GTX 960M met 2 GB aan GDDR5-geheugen. Verder zorgt een Thunderbolt 3/USB Type-C-combopoort ervoor dat je het toestel met een docking station kan connecteren.

Vernieuwde XPS 13

Dell heeft de voorbije maanden niet stilgezeten en brengt een vernieuwde XPS 13 uit voor minstens 799,99 dollar. Dit toestel is exact hetzelfde als zijn voorganger, maar heeft een Skylake-processor gekregen. Hierdoor heeft de laptop betere grafische prestaties, meer opslagruimte, een groter geheugen en een betere autonomie.

Ook heeft Dell het vernieuwde toestel van dezelfde Thunderbolt 3/USB Type-C-combopoort voorzien als de XPS 15 en bevat de laptop voortaan tot 16 GB aan DDR4-geheugen en tot 1 TB aan SSD-opslag. In de toekomst zal het maximum geheugen zelfs worden opgekrikt tot 32 GB. Deze upgrade heeft er wel voor gezorgd dat de XPS 13 iets zwaarder is geworden dan zijn voorganger.

Nieuwe tablet

Vreemde eend in de bijt is de XPS 12 die binnenkort zal uitkomen. In tegenstelling tot de XPS 13 en 15 is dit toestel namelijk een tablet. Het toestel komt met een toetsenbord dat met behulp van magneetjes aan de tablet wordt bevestigd. Hierdoor kan je de schermhoek niet bijregelen, al zou Dell naar eigen zeggen hiervoor wel een oplossing hebben voorzien.

“Het toestel wordt standaard geleverd met een ‘mobility base’, welke een volledig toetsenbord en touchpad bevat om onderweg mee te werken en een ‘Dell Premier Folio’. Dit is een steun voor de tablet met verschillende hoekposities en kan onderweg als bescherming dienen voor het toestel,” legt Dell uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business