Het Amerikaanse bedrijf Battelle heeft een antidronewapen ontwikkeld dat de communicatie met de onbemande vliegtuigjes volledig verstoort.


dronedefender

Drones worden steeds populairder, en steeds makkelijker verkrijgbaar voor de consument. Dat roept om regelgeving. In Nederland is die er sinds kort voor zowel de particuliere als de professionele gebruiker , en ook in België is er weldra een regelgevend kader.

In Amerika stellen ze andere vragen bij drones. Op zijn Amerikaans natuurlijk: hoe schiet je ze uit de lucht?


Daar heeft het bedrijf Battelle nu een oplossing voor. En een sierlijke, die je in staat stelt de drone opnieuw te gebruiken. In plaats van kogels maakt de DroneDefender namelijk gebruik van radiogolven. De DroneDefender verstoort de besturing op afstand, zodat er geen enkele actie meer met het vliegende voorwerp mogelijk is. Dat betekent dus dat het potentieel gevaarlijke object zichzelf ook niet meer kan vernietigen.

“Dit is precies het gereedschap dat we nodig hebben om ons weerbaar te maken tegen een dronebedreiging”, aldus de projectleider. “Het kan ons in verschillende omstandigheden van dienst zijn, van de tuin van het Witte Huis en ambassades in het buitenland; over gevangenissen en scholen tot historische locaties.”

Met een gewicht van ongeveer 4,5 kilo is het een draagbaar wapen. Haal je de trekker over, dan zendt deze een straal elektromagnetische energie uit die vaak wordt gebruikt in GPS- en ISM-frequenties. En zo stort de drone ter aarde.

https://www.youtube.com/watch?v=zX4XXLb_Vuw