Nieuws

1 TB Surface Book kost arm en been

Microsoft heeft de duurste versie van z’n Surface Book voorgesteld. De high-end computer kost meer dan 3.000 euro.

De Surface Book, die Microsoft verrassend aankondigde tijdens zijn event eerder deze maand, is in verschillende configuraties beschikbaar. We wisten al dat Microsofts eerste eigen laptop te verkrijgen is vanaf 1.499 dollar voor de lightversie, met een initiële bovengrens van 2.699 dollar voor de krachtigste i7-versie. Nu blijkt de softwaregigant uit Redmond nog een krachtigere configuratie achter de hand te hebben, al is die niet voor iedereen.

Prijzig

Voor maar liefst 3.199 dollar koop je een Surface Book met Core i7, 16 GB aan RAM, een ingebouwde grafische kaart van Nvidia en 1 TB aan SSD-opslag. Daarmee is de laptop 500 dollar duurder dan de variant met slechts 500 GB aan opslagruimte maar verder identieke specificaties.

Met de Surface Book wil Microsoft laten zien wat er mogelijk is. De dunne 13,5 inch-laptop heeft een scherm met 3.000 x 2.000 pixels, weegt minder dan 1,6 kg en zou een autonomie van twaalf uur hebben ondanks de krachtige specificaties. Geen enkele andere fabrikant kreeg gelijkaardige hardware in zo’n klein chassis. Dat de Surface Book ook nog eens een hybride blijkt te zijn, is mooi meegenomen.

Uitdaging

Microsoft wil met z’n line-up andere fabrikanten uitdagen om het even goed of beter te doen. In dat opzicht is de Surface Book niet alleen een interessant product, maar ook een statement naar de hele laptopmarkt. Microsoft laat zien wat een Windows laptop kan zijn, en dat mag blijkbaar geld kosten. Dat het bedrijf van Nadella niet met prijsbrekers komt aandraven, moet niet verbazen. Microsoft kan zich niet veroorloven om rechtstreeks te concurreren en onder de duiven van z’n partners te schieten.

Wanneer de Surface Book naar België komt is nog niet helemaal duidelijk. De kans is reëel dat het nog tot begin volgend jaar zal duren alvorens jij één à twee maandlonen aan Microsoft kan schenken. Zodra we een Surface Book te pakken krijgen, leggen we die op de pijnbank en lees je onze bevindingen op deze website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business