Nieuws

YouTube wordt advertentievrij voor 10 dollar per maand

YouTube heeft de sluier gelicht van zijn nieuwe betaaldienst Red die toegang geeft tot video's zonder advertenties.

Zoals verwacht heeft YouTube gisteren zijn langverwachte betaaldienst geïntroduceerd. Deze heet YouTube Red.

De dienst wordt op 28 oktober gelanceerd en laat YouTube-fans alle video’s kijken zonder advertentie. De dienst gaat 10 dollar per maand kosten (naar verwachting datzelfde bedrag in euro’s aan deze kant van de oceaan), en stelt je ook in staat om video’s op te slaan om ze op een later moment op je telefoon of tablet te kijken, ook als je geen internetverbinding hebt. Ook krijgen betalende YouTubers de mogelijkheid om video’s op de achtergrond af te spelen, zodat je ook andere dingen met je toestel kan doen terwijl je naar audio luistert.

De mensen die zich inschrijven voor Red kunnen van alle functies gebruik maken op al hun apparaten, en overal waar ze op YouTube kunnen inloggen – inclusief de recentelijk gelanceerde Gaming-app en een nieuwe Music-app die “snel” volgt.

Deze Music-app, die ook werd aangekondigd, is speciaal ontworpen om het ontdekken, kijken en luisteren naar muziek makkelijker te maken. De gratis applicatie wordt zeer binnenkort gelanceerd, maar over een exacte datum is nog niks bekend.

“Alle nummers of artiesten die je kiest op YouTube Music zullen je meenemen op een persoonlijke reis door een van de meest rijke muziekcatalogi. Schrijf je in, druk op de track die je wil horen, en zie waar de muziek je brengt,” schrijft YouTube in een blogpost.

Heb je geen zin om te betalen voor YouTube, maak je geen zorgen. De gratis, met advertenties doorregen versie blijft gewoon bestaan, en je kunt nog steeds YouTube Kids (Android en iOS) alsmede als de nieuwe Gaming- en Music-apps gratis blijven gebruiken.

“Alleen met YouTube Red ben je in staat om de mensen te steunen die jouw favoriete video’s maken terwijl je kijkt wat je wil, wanneer je wil en op elk apparaat dat je wil, zonder onderbrekingen.”

Red krijgt daarnaast exclusieve content, inclusief originele shows en films van de beste videomakers van de site. Amerikaanse gebruikers kunnen de dienst een maand gratis proberen wanneer het volgende week lanceert. Red werkt ook samen met Google Play Music, dus je kan je inschrijven voor de een, en automatisch toegang krijgen tot de ander.

https://www.youtube.com/watch?v=YL9RetC0ook

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business