Nieuws

Welke apps vergen het meeste van je smartphone?

Zonder apps zou een smartphone niets zijn. Er zijn er echter enkele bij die wel erg veel van je toestel vragen. We lijsten ze hier voor je op.

Elk kwartaal brengt AVG een lijst uit van apps die op één of andere manier veel van je toestel vragen. Apps met een hoog dataverbruik, grote batterijconsumptie en harde invloed op je toestel zijn prestaties, worden in deze lijst genadeloos afgestraft. AVG vergaart de data van zijn AVG AntiVirus en AVG Cleaner-apps voor Android en maakt een ranking op basis van vier categorieën.

Boosdoeners

In het eerste diagram worden de apps die je zelf opstart onder de loep genomen. Hierbij zien we dat Snapchat de toppositie van Facebook heeft overgenomen, die vorig kwartaal nog de prestaties van je smartphones het hardst verslechterde. Ook in twee andere categorieën gaat Snapchat met de twijfelachtige eer lopen van in de top vijf verbruikers van je smartphone te staan. Dit komt echter niet volledig als een verrassing. De app maakt namelijk simultaan gebruik van zowel wifi, GPS als camera en slorpt op deze manier erg veel op van de rekenkracht van je toestel.

Streamingapps nemen erg veel geheugen in beslag en uiteraard is dit voor Spotify niet anders. De app sleept dan ook niet geheel onverwacht de prijs van grootste geheugenverbruiker in de wacht, al zit Google Chrome hem dicht op de hielen. Hiermee is Chrome de enige browser die zijn weg naar de beruchte lijst van AVG heeft weten te vinden.

Batterij- en geheugenverbruikers

Ook de apps die samen met je smartphone opstarten heeft AVG op de korrel genomen. De app die hier meteen in het oog springt is Facebook. Het sociale medium weet maar liefst drie podiumplaatsen in de wacht te slepen en loopt enkel bij het batterijverbruik een top-vijfplaats mis. Qua batterijverbruik presteert de Android Firmware Updater namelijk het slechtste, met ChatON en Beaming Service for Samsung die de top drie afsluiten.

Bovenop de lijsten waarmee AVG slecht presterende apps aan de kaak stelt, geeft het bedrijf ook nog enkele goede tips. Zo raadt AVG aan je browsergeschiedenis en cache regelmatig op te kuisen. Ook het beperken van de tijd dat je bepaalde apps gebruikt en het up-to-date houden van de software kan de prestaties van je telefoon ten goede komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business