Nieuws

Gespecialiseerd centrum moet onze data beschermen

Het nieuwe Centrum voor Cybersecurity, kortweg CCB, staat in voor onze nationale cyberbeveiliging. Ook op het internationale toneel zal het ons land vertegenwoordigen.

Cybersecurity wordt hoe langer hoe meer een onderwerp om in de gaten te houden. We doen steeds meer ons best om onze kostbare data uit handen van vreemden te houden, maar de schelmen weten ons toch steeds meer te bedreigen. Wanneer dat bij een enkeling gebeurt, is de schade vaak beperkt, maar wanneer dit op nationaal niveau voorvalt, betekent dit een groot probleem.

Daartoe werd het nieuwe Centrum voor Cybersecurity opgericht, kortweg CCB. Premier Charles Michel had gisteren de eer om het centrum officieel te openen. Officieus bestond het al enkele maanden, maar een directeur en adjunct-directeur werden pas onlangs gevonden. Miguel De Bruycker zal het centrum in handen nemen. Voorafgaand aan zijn nieuwe baan was hij hoofd van de afdeling cyberbeveiliging bij Defensie.

Het centrum zal instaan voor het afweren en onderzoeken van grootschalige digitale aanvallen. Het neemt die rol over van CERT.be en de Belgische staatsveiligheid, waardoor de dienst gecentraliseerd wordt. Ook op het internationale toneel zal het centrum ons land vertegenwoordigen inzake cyberbeveiliging. Het centrum bestaat uit een tiental werknemers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business