Nieuws

Populariteit virtual reality laat nog enkele jaren op zich wachten

HTC werkt momenteel hard aan de HTC Vive. Toch denkt het bedrijf dat het nog enkele jaren kan duren alvorens het product aanslaat bij het brede publiek.

HTC Vive_White

HTC staat voornamelijk bekend om zijn Android-telefoons. Het bedrijf heeft het echter al enkele jaren moeilijk en probeert zijn naam terug op de kaart te zetten met virtual reality en slimme toestellen. Daarom heeft de smartphonemaker Valve in de arm genomen. Samen werken de twee bedrijven aan de HTC Vive, een VR-bril soortgelijk aan de Oculus Rift. De bril zal eind dit jaar beperkt verdeeld worden, waarna het algemeen verkrijgbaar zal zijn vanaf het begin van 2016.

Toch gaat HTC ervan uit dat het nog drie tot vijf jaar zal duren, alvorens virtual reality echt aanslaat. “Het zal nog even duren voordat de technologie zijn weg vindt naar het brede publiek,” legt Phil Chen van HTC uit. “We verwachten echter dat er een miljard VR-brillen verkocht zullen worden in de komende zeven tot acht jaar.”

Ook Palmer Luckey van Oculus geeft toe dat de technologie momenteel nog in zijn kinderschoenen staat. “Kabels zullen het grootste obstakel vormen in de VR-industrie,” schrijft hij in een tweet. “Mobiele VR zal succesvol zijn lang voordat virtual reality via de PC draadloos zal zijn.” Met mobiele VR doelt Luckey op toestellen zoals een Google Cardboard of de GEAR VR van Samsung. Deze brillen worden aangestuurd met een smartphone en zijn daardoor volledig draadloos. VR-brillen aangesloten aan een PC zijn echter in staat meer geavanceerde ervaringen te bieden aan zijn gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business