Nieuws

ASUS gaat volgend jaar budget-Hololens verkopen

Het Taiwanese bedrijf Asus wil volgend jaar een eigen augmented reality bril aan een kleine(re) prijs verkopen. Of het gaat om een afgeleide van Microsofts Hololens is nog onduidelijk.
Bron: Anton Watman / Shutterstock.com

De Hololens krijgt een concurrent: Asus heeft aangekondigd dat het volgend jaar met een eigen product in het segment komt. CEO Jerry Shen maakte het nieuws bekend tijdens een webcast over de finaciële status van het bedrijf. “We denken dat augmented reality een zeer belangrijke onderdeel van het dagelijkse leven zal worden,” motiveert Shen de beslissing.

Asus heeft enkele weken geleden een ballonnetje opgelaten over het produceren van een budgetversie van Microsofts Hololens, en daar gesprekken mee over gevoerd met de techgigant. Of het product waar Shen het over heeft een afgeleide zal zijn van die AR-bril of een geheel eigen product, is momenteel nog niet duidelijk. Microsofts headset zou in de loop van 2016 beschikbaar moeten zijn als ontwikkelaarsmodel, aan een prijs van 3000 dollar.

Microsofts Hololens

Shen heeft naast de aankondiging niet meer details vrijgegeven over het product dat Asus voor ogen heeft. Hij liet wel nog weten dat hij gelooft dat augmented reality toestellen uiteindelijk nuttiger zullen zijn dan virtual reality, genre Oculus Rift of de HTC Vive.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business