Nieuws

Navigeer nu ook offline met Google Maps

Google Maps is al lange tijd een populair navigatiemiddel voor menig chauffeur. Door de app ook offline beschikbaar te maken, hoopt Google nog meer bestuurders te verblijden met zijn app.

google maps

Wanneer je op de baan bent, is een vlotte internetverbinding niet altijd haalbaar. Vooralsnog zorgde dit ervoor dat Google Maps niet naar behoren functioneerde, maar door een update aan de app is dit voortaan verleden tijd. Google heeft het namelijk mogelijk gemaakt kaarten te downloaden, waarna je zonder problemen door het gedownloade gebied kan navigeren.

Alvorens je enthousiast naar je smartphone grijpt om kaarten te beginnen downloaden, moeten we het nieuws echter eerst een beetje nuanceren. Google is momenteel namelijk volop bezig met de nieuwe functie gradueel naar Android uit te rollen. Het kan dus zijn dat je de benodigde update nog niet hebt gehad en nog even geduld moet hebben. Ook wie gebruik maakt van iOS zal nog even moeten wachten, al heeft Google wel beloofd de update binnenkort ook naar iPhone-gebruikers uit te rollen.

Indien je één van de gelukkigen bent die de update al wel heeft ontvangen, kan je beginnen met het downloaden van kaarten die voor jou van belang zijn. Hiervoor dien je ingelogd te zijn bij Google Maps en van een internetverbinding te genieten. Je kan daarna zoals gewoonlijk in de zoekbalk een plaats ingeven, waarna je onderaan het scherm op de balk dient te klikken. Kies hierna voor ‘downloaden’ en het offline navigeren kan beginnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business