Nieuws

Huawei onthult 6 inch Mate 8 met nieuwe Kirin 950-chip

Huawei heeft zijn nieuwe vlaggenschip, de Mate 8, gelanceerd. Het is de eerste niet-Nexus-telefoon die draait op Android 6.0.

Huawei heeft vandaag de Mate 8 onthuld. De 6 inchsmartphone is het eerste toestel, na de twee nieuwe Nexus-telefoons, dat standaard met Android 6.0 Marshmallow wordt geleverd. Al zit er wel de herkenbare grafische schil van Huawei over heen.

De Mate 8 werd getoond tijdens een evenement in Shanghai en zal in eerste instantie ook alleen beschikbaar zijn op de Chinese markt. In het eerste kwartaal van 2016 volgt een wereldwijde uitrol, na een introductie van het toestel voor deze markten op de Consumer Electronics Show in Las Vegas begin januari.[related_article id=”173859″]

De telefoon is net zoals de Mate S en Nexus 6P volledig in aluminium, beschikt over een Full HD-scherm, en heeft een screen-to-body ratio van maar liefst 83 procent. Aan de achterkant zit een ronde vingerafdruksensor, vergelijkbaar met die op de Nexus-toestellen. Er is plaats voor een geheugenkaartje en ondersteuning voor dualsim.

Onder de motorkap zit de nieuwe Kirin 950-chip, die Qualcomm het vuur aan de schenen moet leggen. De SoC combineert vier A72-kernen geklokt op 2,3 GHz met vier A53-kernen geklokt op 1,8 GHz, en beschikt over een Mali T880-gpu. Het beginmodel van de Mate 8 krijgt 3 GB RAM en 32 GB opslagcapaciteit. Daarnaast komen er nog twee extra versies met 4 GB RAM en 64 of 128 GB opslag aan boord.

De camera aan de achterkant schiet beelden in 16 megapixels, terwijl we aan de voorkant een 8 megapixelcamera terugvinden.

De batterij heeft een capaciteit van een flinke 4.000 mAh en wordt opgeladen via USB 2.0. De nieuwe standaard USB Type C blijft hier voorlopig dus nog achterwege.

De prijs in China begint vanaf 469 dollar voor het model met 32 GB opslagruimte en 3 GB RAM. De smartphone komt in het goud, zilver, grijs of mokka. Welke versies volgend jaar bij ons beschikbaar zullen zijn en aan welke prijs, is momenteel nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business