Nieuws

Aapjes bekijken toekomstige habitat op 4K-televisie

Ultra HD-televisies helpen bij de herintroductie van Maki-aapjes in het wild. De dieren kunnen vooraf aan hun nieuwe habitat wennen door te kijken naar scherpe beelden op de televisie.

Niet alleen wij mensen zijn onder de indruk van televisies met 4K-resolutie, ook aapjes zijn weg van de schermen met ultra hoge resolutie. De dierenbeschermingsorganisatie The Aspinall Foundation uit het Engelse Kent gebruikt 55 inch 4K-tv’s van Sony om Maki’s en Hoelmans gewoon te maken aan hun toekomstige habitat.

De verblijven van de apen zijn ontworpen om zo nauw mogelijk aan te sluiten bij de natuurlijke habitat van de beestjes. Het is de bedoeling om de Hoelmans en de Maki’s na verloop van tijd los te laten in Java en Madagaskar. Haarscherpe beelden van de natuur daar moeten ze voorbereiden op hun avontuur. De dieren zijn in Kent als onderdeel van een kweekprogramma om zeldzame en bedreigde diersoorten opnieuw in het wild los te laten.

Het feit dat getrainde dierenartsen en dierenverzorgers voor UHD-tv’s kiezen om hun aapjes dingen bij te leren toont twee zaken aan. Eerst en vooral lijken de toestellen zodanig scherp dat de Hoelmans en de Maki’s iets hebben aan hun tv-pauzes. Vervolgens hebben de dierenverzorgers het nodige vertrouwen in hun beestjes: zo’n televisie kost heel wat geld en ligt snel op de grond. Wij brengen dit nieuws vooral zodat we de overdreven sympathieke foto’s bovenaan met onze lezers kunnen delen. Hieronder nog een laatste, als afsluiter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business