Nieuws

Lancering VR-bril HTC Vive uitgesteld

De HTC Vive zou normaal gezien eind 2015 beschikbaar zijn voor consumenten, maar daar komt het bedrijf nu op terug. Fans zullen nog even moeten wachten voor ze de VR-bril kunnen aanschaffen.

Nadat het eerder had beloofd dat zijn VR-bril eind 2015 in de rekken zou liggen, trekt fabrikant HTC deze woorden nu terug in. De HTC Vive zal pas in de helft van 2016 beschikbaar zijn, in april. Dat maakte het bedrijf bekend via een blogstatement.

“In een poging om speculatie en misinformatie rond de lancering van de HTC Vive deze maand te vermijden,” zo stelt het bericht, “zijn we verheugd dat we de gemeenschap een update over de status van de HTc Vive kunnen geven. […] We zullen het nieuwe jaar starten door het beschikbaar stellen van 7.000 bijkomende units voor ontwikkelaars, gevolgd door commerciële beschikbaarheid in april 2016.”

Het bedrijf laat weten dat het de tweede generatie van de HTC Vive developer kit op technologiebeurs CES in januari zal lanceren. De HTC Vive is een VR-bril die het bedrijf samen met Valve maakt, de ontwikkelaar achter het populaire gameplatform Steam. In tegenstelling tot de Oculus Rift komt de Vive met enkele sensoren waardoor gebruikers zich naast kijken ook fysiek in een virtuele ruimte kunnen bewegen. Onze collega die de bril al kon uitproberen, was alleszins grote fan van het concept.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business