Nieuws

Luister naar The Beatles op elke streamingdienst

De grootste band aller tijden is vanaf nu te beluisteren via streamingdiensten. Muziekliefhebbers aller landen, verenigt u!

Als er één icoon te benoemen valt in de geschiedenis van pop- en rockmuziek, dan moet het wel The Beatles zijn. De groep rond Paul, John, Ringo en George (en volgens de grootste fans hoort daar nog een andere George bij), vonden het lied uit zoals we dat nu kennen: strofe, refrein, strofe,… Voor ruim tien jaar en 13 albums waren zij dé band waar je fan moest van zijn. Ook vandaag nog, een goeie 40 jaar later, zijn hun nummers nog relevant te noemen.

Zo alomtegenwoordig als de kevers zijn in ons aller harten, zo afwezig waren ze vaak op de muziekstreamingdiensten die nu al jaren de dienst uitmaken op het vlak van muziekbeleving. Helaas waren Paul en Ringo, de enige overlevenden, en de nabestaanden van John en George even koppig als de muziek geniaal is. Dat is dus extreem koppig.

Het duurde tot 2010 vooraleer The Beatles te vinden waren in iTunes, een jaar nadat de remasterde albums van de groep verschenen. Die deden het meteen zo goed, dat we gerust van een doorslaand succes mochten spreken. Vanaf vandaag zijn ze echter ook beschikbaar op élke streamindienst. Spotify, Apple Music,…

In het verleden waren The Beatles ook al te horen op Pandora, maar daar kan de gebruiker niet zomaar kiezen welk nummer hij opzet. Vanaf vandaag zal dat wel kunnen. Vanaf vandaag kan iedereen à la carte genieten van Ticket To Ride, Across The Universe, I’ve just seen a face, Yesterday, Penny Lane, The Fool On The Hill, A Day In The Life en alle andere klassiekers. De lijst is immers eindeloos.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business