Nieuws

Microsoft onterecht beschuldigd van slechte Windows 10-update

Microsoft zou opnieuw een slechte Windows 10-update hebben uitgebracht die voor problemen zorgt in Word. Dat verhaal klopt niet helemaal.
bron: JuliusKielaitis / Shutterstock.com

Verschillende media berichtten deze week dat een nieuwe Windows 10-update zorgt voor problemen in Word 2016, waardoor eventuele aanpassingen aan het standaard documentsjabloon worden verwijderd. Hoewel de bug wel degelijk bestaat, ligt de Windows 10-update niet aan de oorzaak.

Microsoft bracht vorige week een nieuwe cumulatieve update voor Windows 10 (KB3124200) uit om een aantal beveiligingslekken te dichten. Kort erna verschenen klachten online van gebruikers die plots problemen ondervonden met Word 2016. De schuld werd al snel in de schoenen van de laatste Windows 10-update geschoven. Er waren de laatste maanden immers al meer problemen met slechte updates.

Onderzoek van ZDNet-collega Ed Bott toont echter aan dat niet de Windows 10-update, maar wel een update van Office 2016 aan de oorzaak ligt. Microsoft erkent het probleem en heeft een stappenplan gedeeld om de verdwenen aanpassingen in Word weer terug te halen.

De bug bestaat dus wel, maar het is niet correct om die in de schoenen van de Windows 10-update te schuiven. Microsoft heeft al heel wat kritiek gekregen op het nieuwe updateproces in Windows 10, omdat je de updates in Windows 10 Home niet eenvoudig meer kan uitstellen of weigeren. Bovendien is Microsoft gestopt met een gedetailleerd rapport te geven van de aanpassingen die elke update met zich meebrengt, waardoor het onduidelijk is wat er precies allemaal wordt veranderd met elke update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business