Nieuws

Intel schaft Duits dronebedrijf aan

Intel is sinds jaar en dag bekend in de computerwereld. Ook in de dronemarkt hoopt de chipfabrikant een belangrijke speler te worden.

Maandag kondigde Intel aan dat het de Duitse dronefabrikant Ascending Technologies had opgekocht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in professionele drones, welke automatisch obstakels detecteren en ontwijken. Sommige drones van Ascending Technologies maken al gebruik van de RealSense 3D-camera van Intel. Hiermee kunnen 3D-kaarten worden aangemaakt van moeilijk te bereiken plaatsen en kunnen visuele inspecties worden uitgevoerd.

[related_article id=”175364″]

Met de aanschaf van Ascending Technologies wil Intel de uitrol van zijn RealSense-technologie versnellen en wil het een grotere speler worden in de snelgroeiende dronemarkt. De grote populariteit van drones maakt overheden echter bezorgd over veiligheidsproblemen. Iedereen kan namelijk zo’n vliegend gadget aanschaffen, ongeacht zijn vermogen om het toestel onder controle te houden. Botsingen met toevallige voorbijgangers of privacyproblemen bij het filmen door iemand zijn raam zijn maar twee van de problemen die ordehandhavers willen vermeiden.

Software die objecten kunnen detecteren en vermijden, zoals deze van Ascending Technologies, is daarom erg belangrijk voor de dronemarkt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat zowel botsingen, als een verbod op drones worden voorkomen. Ook kan dergelijke software in de toekomst in andere branches, zoals de auto-industrie worden toegepast. Veel van de onderliggende technologie van autonome drones kunnen namelijk evengoed in wagens worden toegepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business