Nieuws

LG introduceert nieuwe topsmartphone op MWC

Binnen iets meer dan een maand tijd is MWC het mekka van de mobiele wereld in Barcelona. Samsung kondigt er de Galaxy S7 aan, maar LG wil duidelijk de eerste zijn.

Er is nog niets officieel binnen wat betreft de Samsung Galaxy S7, maar er bestaat weinig twijfel dat die op MWC zal worden aangekondigd. Samsung heeft er concurrentie bijgekregen, want ook LG heeft MWC uitgekozen om zijn nieuwste vlaggenschip te tonen. Het is niet duidelijk of het om een opvolger van de G4 gaat, of misschien de bijzondere V10.

Wat we nu wel weten, is dat dit toestel net als de Samsung Galaxy S7 een Snapdragon 820 aan boord zal hebben. Qualcomm zorgt ervoor dat de geruchtenmolen niet hoeft te draaien, en tweette direct na de aankondiging dit:

Hiermee lijkt Qualcomm het magere jaar 2015 stilaan achter zicht te laten. De Snapdragon 820 moet alle problemen oplossen wat de 810 had, met een volledig nieuwe kernarchitectuur en veel efficiëntere koeling. De Snapdragon 810 staat er namelijk om bekend als een bloedhete chip die behoorlijk snel zijn maximale snelheid moet bijpassen om niet te smelten.

Opvallend is dat Qualcomm zijn nieuwe chip laat bakken door Samsung. De chipafdeling is volgens Samsung strikt gescheiden van de mobiele tak, toch kunnen we ons niet het gevoel ontnemen dat Samsung hier een strategisch voordeel uit zou kunnen halen in de toekomst.

We zijn met een volledig team aanwezig op Mobile World Congress in Barcelona vanaf 20 februari. Al het nieuws daarrond lees je hier op ZDNet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business