Nieuws

Nieuwe Windows 10 Dropbox-app gebruikt gezichtsherkenning

Als een van de eersten zal Dropbox gebruik maken van Windows Hello, de biometrische inlogservice van Microsoft. De mogelijkheid zit in de nieuwe Windows 10 app van de clouddienst.
beeld: tanuha2001 / Shutterstock.com

Dropbox heeft een nieuwe app voor het universele Windows 10 platform ontwikkelt, die ook Windows Hello integreert in zijn functies. Het maakt het voor gebruikers mogelijk om op hun Dropbox account in te loggen via gezichtsherkenning. De app is geoptimaliseerd voor tablets met Microsofts laatste besturingssysteem, maar draait uiteraard ook op pc’s. Een versie voor Windows 10 Mobile en dus smartphones zit nog in de pijplijn en zou binnenkort beschikbaar zijn.

Dropbox is een van de eerste grote apps die Windows Hello ondersteuning biedt. Je hebt een speciale camera nodig om de functie te laten werken. Als je echter een compatibele pc hebt, dan is het mogelijk om je bestanden te beveiligen met je gezicht. Het is niet het enige biometrische gegeven waarmee Hello werkt: de functie herkent ook vingerafdrukken.

Dropbox voor Windows 10 bevat de standaard features die gebruikers ondertussen gewoon zijn van de clouddienst. Je vindt de app momenteel in de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business