Nieuws

CeBIT: de digitaliseringstrends van 2016

De jaarlijkse CeBIT-beurs in Hannover is nog een zevental weken van ons verwijderd, maar tijdens een perspreview eerder deze maand kregen we reeds een goede indruk van de trends en ontwikkelingen die dit jaar op de beursvloer zullen te ontdekken zijn.

 
Het centrale thema van de beurs is digitalisering. Digitalisering van industrie, van de publieke sector en van onze samenleving. Op de beurs is ruimte voor elk aspect van deze groeiende trend. “Digitalisering is geen modetrend”, zegt Oliver Frese, lid van de Managing Board van Deutsche Messe en verantwoordelijk voor de organisatie van de beurs. “Door zijn invloed op topics zoals big data, cloud, mobile, social business en het internet of things, heeft deze evolutie nu al een enorme impact op de waardeketens van nagenoeg elke sector van onze economie.”
 
Internet of things. De verwachting is dat er binnenkort meer dan 50 miljard toestellen met het internet verbonden zullen zijn. Dat is bovenop onze smartphones, tablets en laptops waar we nu al lustig met online gaan. 90 procent van de verkoop in deze opkomende markt zal afkomstig zijn uit het B2B-segment, tegenover slechts 10 procent uit B2C.
 
Cloud. De cloudmarkt is stilaan gematuriseerd en maakt een inherent deel uit van de digitaliseringstrend. Uit een recent survey bij 5.000 internationale topmanagers blijkt dat de cloud wordt ingeschat als de belangrijkste technologie voor de nabije toekomst.
 
Datacenter. Gegevens worden dan wel steeds vaker in de cloud bewaard, ze moeten wel ergens worden opgeslagen. Datacenters vormen de ruggengraat van digitalisering en met de wildgroei aan clouddiensten, stijgt ook de vraag naar performante datacenters en snellere netwerken. De markt voor datacentertechnologieën is nu reeds miljarden dollars waard en groeit exponentieel.
 
Security. Bovenstaande trends gaan hand in hand met security. Het internet of things, big data en de cloud brengen nieuwe securityvraagstukken met zich mee waar een gepast antwoord op moeten worden gevonden. Bedrijven investeren steeds meer in zowel fysieke beveiligingssystemen als intelligente cybersecurityoplossingen.
 
Drones. Het lijkt een buitenbeentje in dit overzicht, maar drones gaan een belangrijke rol spelen in de digitale economie. De vliegtuigjes helpen de ontwikkeling van innovatieve, nieuwe businessmodellen voor verschillende sectoren, waaronder logistiek, landbouw en beveiliging.
 
Start-ups. Nieuwe producten vormen één deel van de vergelijking, maar om tot nieuwe businessmodellen te komen, heb je mensen met innovatieve ideeën nodig. Start-ups zijn een belangrijke drijfveer voor de digitaliseringstrend. Hoewel ze soms door gevestigde bedrijven als een bedreiging worden beschouwd, helpen ze vaak een sector te verrijken en vernieuwen.

Gratis ticket

Bent u klaar voor de digitale transformatie? Beleef van 14 tot 18 maart 2016 op CeBIT in Hannover hoe digitale oplossingen uw bedrijf duurzaam kunnen maken. Maak van de gelegenheid gebruik om ideeën met internationale experts uit te wisselen en ontdek het volledige scala van digitale oplossingen.
 
Schrijf u hier in voor uw gratis vakbezoekersticket.
 
Op dinsdag 15 maart wordt een chartervlucht vanuit Antwerpen geregeld, en er worden dit jaar ook speciale tickets voor treinreizen met de ICE vanuit België naar Hannover voorzien. Ter plaatse kan u gebruik maken van de Guided Tours om de beurs te ontdekken.
 
Voor meer informatie over CeBIT 2016 kan u terecht op www.cebit.de of www.global-fairs.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business