Nieuws

Nieuw vlaggenschip LG op 21 februari voorgesteld

LG onthult deze maand de LG G5 op het Mobile World Congress. Het nieuwe toestel zou onder andere een magisch slot bezitten.
Beeld: Grisha Bruev / Shutterstock.com

LG heeft de voorstellingsdatum van de LG G5 bevestigd. Smartphone-aficionado’s mogen 21 februari alvast aankruisen op hun kalender – het is dezelfde dag waarop Samsung vlaggenschip Galaxy S7 presenteert.

De LG G4 kon onze redactie vorig jaar alvast sterk bekoren, hopelijk zet zijn opvolger die lijn verder. Dankzij de onvermijdelijke lekken weten we al heel wat over de G5. Zo wordt het de eerste telefoon van LG die een volledig metalen unibody zal hebben, met voorziening voor een MicroSD-kaartje. Met een scherm van 5,3 inch is het toestel iets kleiner dan de G4. De batterij is eveneens ingekrimpt, van 3.000 naar 2.800 mAh. De Zuid-Koreaanse fabrikant rust zijn vlaggenschip verder uit met een WQHD-resolutie, de nieuwste Snapdragon 820, 3 GB RAM, 32 GB geheugenruimte, een 16 megapixelcamera en een vingerafdrukscanner. Ook een USB type-c poort zou van de partij zijn.

CNet Korea maakte enkele theoretische beelden van het magisch slot van de LG G5

Daarnaast wist Evan Blass, zowat de wereldautoriteit als het op smartphone-lekken aankomt, te achterhalen dat de telefoon een “magisch slot” bevat om premium accessoires met het toestel te koppelen, zoals camera’s of opvouwbare toetsenborden. Er bestaan enkele hypothetische beelden van, gemaakt op basis van een ooggetuige. Over het prijskaartje van de nieuwe LG G is nog niets geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business