De GSM Association heeft een nieuwe standaard klaar voor e-sims in onder andere smartwatches. De Gear S2 Classic 3G zal het eerste toestel zijn waarin de standaard wordt toegepast.

Advertentie

gear-s2_design_classic (Small)

Verschillende smartphonefabrikanten, waaronder Samsung, werken al gedurende enige tijd samen aan een nieuwe standaard voor e-simkaarten. Deze kaarten zullen programmeerbaar zijn, waardoor je niet van simkaart dient te wisselen wanneer je van provider verandert.

 

Apple heeft al enkele iPads voorzien van een dergelijke technologie, welke het bedrijf zelf heeft ontwikkeld. Nu heeft echter ook de GSM Association (GSMA) een nieuwe e-simstandaard aangekondigd voor smartwatches, fitness trackers en tablets. Samsung krijgt de eer om de technologie als eerste toe te passen in zijn Gear S2 Classic 3G, welke vanaf maart beschikbaar zal zijn.

Voorlopig worden smartphones nog niet ondersteund door de nieuwe standaard en kan je slechts één provider per keer op de simkaart opslaan. GSMA belooft echter in juni een nieuwe standaard uit te brengen, waardoor de simkaart eveneens in smartphones gebruikt kan worden. Bovendien zal het dan mogelijk zijn om meerdere profielen van verschillende providers op één telefoon in te stellen.

Advertentie