Nieuws

Nieuwe naam Alcatel zet in op virtual reality en Windows 10

Alcatel heeft op MWC interessante budgettoestellen getoond met verrassende doos, en voor de allereerste keer ook een Windows 10-tablet.

Alcatel One Touch bestaat niet meer, voortaan gaat het merk door het leven als Alcatel. Het vernieuwde logo en de kortere naam maken het in één klap een stuk aantrekkelijker. Vorig jaar hadden ze met de Idol 3 een interessante smartphone in het gamma die je niet ondersteboven kon houden, en met de Idol 4S hebben ze opnieuw een verrassing achter de hand gehouden.

Idol 4S

De verpakking waarin de Idol 4S zit, doet dubbel dienst als virtual reality-bril. Geen kartonnen variant zoals Google heeft, maar een harde plastic behuizing met lenzen. Naar onze mening een briljant idee, hopelijk plannen meer merken zulke verrassingen om VR voor iedereen beschikbaar te maken.

Een prijs hebben we nog niet van de Idol 4S, maar de specificaties zitten wel snor: octacore Snapdragon 652 (4x 1,8 GHz en 4x 1,4 GHz), 5,5 inch QHD amoledscherm, 16 megapixelcamera achteraan, 3.000 mAh-batterij en 16 GB opslag. De Idol 4S zou nog voor de zomer beschikbaar moeten zijn bij ons.

Idol 4

De Idol 4 is de kleinere van de twee met iets mindere hardware, maar nog steeds degelijk: octacore Snapdragon 617 (4x 1,7 GHz en 4x 1,2 GHz), 5,2 inch 1080p-scherm, 13 megapixelcamera, 16 GB opslag en een 2.610 mAh-batterij. Beide toestellen zijn overigens uitbreidbaar met een microSD-kaart. Ook de Idol 4 heeft nog geen officieel prijskaartje meegekregen. Net als de Idol 4S zou die nog voor de zomer in de winkels moeten liggen.

Windows 10-tablet

Naast smartphones en een nieuwe naam, brengt Alcatel voor de allereerste keer een Windows 10-tablet uit. Het ontwerp is niet helemaal nieuw, hun Pop 10 Androidtablet zag er ongeveer hetzelfde uit, maar intern is er heel wat veranderd.

Binnenin vinden we een Intel Atom Z8350-chip (4x 1,97 GHz), 2 GB RAM, 32 GB opslag (uitbreidbaar met microSD) en LTE. Het toetsenbord bevat een batterij waarmee de totale batterijcapaciteit 8.410 mAh is. Volgens Alcatel zou dat genoeg moeten zijn om 8 uur mee te werken.

De Alcatel Plus 10 heeft verder nog 1x USB, 1x microUSB en 1x microHDMI aan boord. Net als de Idol 4 en 4S zal de Plus 10 nog voor de zomer beschikbaar zijn bij ons, maar opnieuw werden er geen prijzen meegedeeld bij Alcatel. Van zodra we de prijzen ontvangen, updaten we dit stuk.

Ontdek al het nieuws van MWC 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business