Nieuws

Hackersgroep zet namen van vermeende pesters online

Na de zelfdoding van een Belgische tiener heeft Down-Sec verschillende overheidssites platgelegd. Bovendien hebben de hackers de namen gedeeld van de vermeende pesters.

Het hackerscollectief Down-Sec voert sinds vorige week een niet aflatende strijd met de Belgische overheid. De groep slaagde erin de websites van premier Charles Michel, van Franstalig onderwijsminister Joëlle Milquet en van defensie plat te leggen. Ook werden dit weekend de websites van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (Fanc), van het Crisiscentrum van de regering en van het federale Cyber Emergency Team aangevallen.

[related_article id=”177382″]

De groep zegt deze cyberaanvallen uit te voeren omwille van de zelfdoding van de veertienjarige Madison Wintgens. Het meisje uit Herstal zou zelfmoord hebben gepleegd nadat ze herhaaldelijk werd gepest op sociale netwerken. Down-Sec vindt dat de Belgische overheid niet naar behoren heeft gereageerd op de dood van de tiener en eist een bevredigende reactie op de zaak.

Vermeende pesters

Door het uitblijven van een –in hun ogen- bevredigende reactie van de Belgische overheid, heeft Down-Sec er nu nog een schepje bovenop gedaan. Niet alleen haalde de groep deze ochtend de website van de federale overheidsdienst werkgelegenheid nog offline, maar publiceerden de hackers eveneens een lijst namen van de vermeende pesters van Madison.

Het gaat om drie jongens en een meisje, waarvan hun adres en Facebookpagina zijn gedeeld. Bovendien staat bij één van de vermoedelijke daders een gsm-nummer vermeld en de boodschap dat hij Madison zelf niet heeft gepest, maar haar familie na haar dood.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business