Nieuws

Microsoft wil consoles gradueel verbeteren

De verantwoordelijke voor Xbox bij Microsoft liet zich ontvallen dat consoles naar een upgradesysteem moeten evolueren. Consoles kunnen dan gradueel beter worden, zoals een pc.

In de nabije toekomst lijkt Microsoft zijn consoles gradueel te gaan verbeteren, in plaats van een console uit te brengen die gedurende de generatie onveranderd blijft. Mogelijk zou zelfs de Xbox One binnenkort al upgrades kunnen krijgen, zegt Xbox-baas Phil Spencer. Het plan kadert in het ‘One Windows’-idee van Microsoft. De onderliggende kernel zorgt er immers voor dat games uit verleden en toekomst compatibel kunnen zijn met één systeem, ook als dat continu wordt verbeterd.

Op die manier zouden consoles meer en meer gaan lijken op computers, die ook gradueel verbeterd kunnen worden. Betere games kunnen worden ontwikkeld, aangezien ontwikkelaars niet gebonden zullen zijn aan verouderde hardware, al betekent dit wel regelmatige kosten voor de gebruiker om de nieuwe games te kunnen blijven spelen.

Goedkoop en krachtig

Spencer stelt dat de evolutie nodig is om de opgang van goedkope pc’s en krachtigere smartphones en tablets voor te blijven.

For consoles in general it’s more important now than it’s ever been, because you have so many of these other platforms that are around. It used to be that when you bought your console you were way ahead of the price performance curve by so much, relative to a PC. But now PCs are inexpensive and your phones are getting more and more capable.

De voordelen voor zowel de fabrikant als de eindgebruiker zijn duidelijk: games ‘vervallen’ niet meer wanneer je een nieuwe generatie aanschaft, terwijl de fabrikant zich makkelijker verzekerd ziet van klantgebondenheid, aangezien die klant minder snel geneigd zou zijn om te wisselen naar een ander, eventueel krachtiger platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business