Nieuws

75 procent van de trafiek naar Google is versleuteld

Het merendeel van het verkeer naar Google is versleuteld. Toch maken niet alle diensten van Google te allen tijde gebruik van HTTPS.

De hoeveelheid informatie die je kan terugvinden in het transparantierapport van Google neemt alleen maar toe. Je kan al langer nakijken hoeveel piratenlinks en zoekresultaten het bedrijf heeft moeten verwijderen en ook het aantal overheidsverzoeken naar gebruikersgegevens staat online. Sinds kort bestaat er bovendien een pagina waarop te zien is hoeveel trafiek naar Google versleuteld is. Volgens het rapport ‘HTTPS bij Google’ is dit maar liefst 75 procent.

Google werkt er al enige tijd aan zijn diensten en producten volledig versleuteld te maken. Zo maakt Gmail sinds 2014 enkel gebruik van HTTPS en worden er waarschuwingen getoond wanneer je e-mails ontvangt van een dienst die zijn mails niet versleutelt. De andere diensten van Google maken in het merendeel van de gevallen gebruik van HTTPS, hier schommelen de percentages tussen de 60 en 83 procent.

Het grootste obstakel voor de encryptieplannen van Google zijn oudere apparaten. Deze toestellen bieden namelijk geen ondersteuning voor moderne versleuteling, normen of protocollen. Maar liefst 95,5 procent van alle niet-versleutelde verkeer naar Google zijn servers zijn afkomstig van mobiele toestellen. Ook zijn er organisaties die niet de behoefte hebben om HTTPS te implementeren. Google hoopt hier een einde aan te maken met zijn transparantierapport.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business