Nieuws

Nieuwe pc’s met Windows 7 en 8 toch langer ondersteund

Microsoft verandert van koers: de kortere ondersteuning voor Windows 7/8 computers met Intel Skylake chips wordt toch verlengd.

Twee maanden geleden kondigde Microsoft aan dat het voor Windows 7 en 8.1 pc’s met Intel processors van de zesde generatie (Skylake) een verkorte ondersteuning voorzag. Het bedrijf heeft zich ondertussen bedacht. Full extended support voor de besturingssystemen zal nog een jaar langer doorlopen: de einddatum wordt verschoven van 17 juli 2017 naar 17 juli 2018.

Bovendien zullen Skylake-pc’s met Windows 7/8 de belangrijkste veiligheidsupdates blijven ontvangen tot de officiële deadline voor beide besturingssystemen, respectievelijk in 2020 en 2023. De gevorderde leeftijd van Windows 7 en 8 is de reden voor de beperkte ondersteuning: de oudere besturingssystemen kunnen niet optimaal profiteren van de voordelen die de nieuwste Intel chips bieden volgens Microsoft. Waarom het bedrijf besliste om gebruikers nog een jaar respijt te geven, heeft het niet expliciet laten weten.

Verschillende grote fabrikanten hebben ondertussen lijsten vrijgegeven met computers die onder het aangepaste ondersteuningsregime vallen, voornamelijk toestellen gericht op de professionele markt. Staat jouw pc er niet tussen? Overweeg dan een overstap naar Windows 10.

Dell

Lenovo

HP

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business