Nieuws

FBI vindt mysterieuze partner om iPhone te hacken

De FBI heeft het proces in gang gezet om zijn zaak tegen Apple te laten vallen. De organisatie stelt dat het iemand anders gevonden heeft die waarschijnlijk in de mobiele telefoon kan inbreken.

De FBI wil het juridisch bevel, waarmee het van Apple eiste om in een iPhone in te breken, weer intrekken. Het heeft laten weten dat het potentieel een andere methode heeft gevonden om zijn doel te bereiken.

De Amerikaanse federale politie verklaarde dat “een externe partij een mogelijke methode demonstreerde” om in de iPhone in te breken, een telefoon die toebehoorde aan een van de schutters van de schietpartij in San Bernardino. “Testen zijn nodig om vast te stellen of dit een toepasbare methode is die de data op de telefoon niet zal compromitteren,” stelt de organisatie in het schrijven dat het indiende om de zaak jegens Apple te pauzeren. Mocht de methode effectief werken, dan laat de FBI het juridisch bevel voor Apple vallen, zo staat te lezen.

De rechter die de zaak behandelt, heeft de motie van de FBI aanvaard. Apple zelf is minder opgezet met de nieuwe wending van het proces. Advocaten van het bedrijf hebben aangegeven dat ze willen weten wie de FBI in de arm heeft genomen, en ze eisen ook dat ze op de hoogte gebracht worden van de methode en de kwetsbaarheid die bij het hacken van de iPhone gebruikt zal worden. Of de FBI die informatie daadwerkelijk zal vrijgeven, lijkt onwaarschijnlijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business