Nieuws

BQ lanceert allereerste Ubuntu Linux-tablet

De Spaanse fabrikant BQ brengt met de Aquaris M10 de eerste officiële Ubuntu Linux tablet op de markt binnen enkele weken. Het 10,1 inch toestel verenigt functies in zich van zowel Apple als Microsoft producten.

Fans van Ubuntu Linux kunnen momenteel een pre-order plaatsen voor de Aquaris M10, ‘s werelds eerste tablet die op het OS draait. Het toestel is te verkrijgen in de webwinkel van BQ en komt in twee versies. Er is een HD-model aan 259 euro, en een Full HD-model voor 300 euro. De Spaanse fabrikant is bekend om zijn Ubuntu-smartphones (waarvan we vorig jaar aangenaam verrast waren) en voegt nu een tablet aan die line-up toe.

De 10,1 inchtablet bevat Ubuntu Linux 15.04 en kan als pc gebruikt worden met de hulp van een bluetooth toetsenbord en/of muis, net zoals de iPad Pro of de Surface Pro. In pc-modus is het ook mogelijk om het systeem op een ander scherm te laten verschijnen via de Micro HDMI-toegang, iets gelijkaardigs aan wat Microsoft met Continuum doet en wat Ubuntu Convergence noemt.

Het HD-model heeft een 1.280 x 800 resolutie met 160 pixels per inch(ppi), in Full HD krijg je 1.920 x 1.200 pixels aan 240 ppi. Verder zijn beide modellen identiek als het op hardware aankomt, afgezien van de kleur (de Aquaris M10 HD is enkel in wit te verkrijgen, bij Full HD kan je ook voor zwart kiezen). De tablets hebben een 7. 280 mAh-batterij, een primaire camera van 8 MP en 16 GB aan interne opslag. Uitbreiding met MicroSD is mogelijk tot 200 GB. Een 1,5 GHz MediaTek MT8163A dient als motor met 2 GB aan RAM.

BQ belooft dat de Aquaris M10 vanaf de tweede week van april geleverd zal worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business