Nieuws

Microsoft maakt speciale Windows 10 voor China

Nadat China Windows 8 had verbannen op alle overheidscomputers, doet Microsoft een knieval door Windows 10 aan te passen.

In een poging om Windows 10 op de Chinese markt uit te brengen, werkt Microsoft aan nieuwe functies voor het besturingssysteem om goedkeuring te krijgen van de Chinese overheid. Volgens een Chinese bron geciteerd door Gizmodo krijgt de Chinese Windows 10-versie een sterkere beveiliging en minder consumentgerichte apps en diensten.

Compatibele software

Het hoofd van Microsoft China bevestigt de nieuwe versie van Windows 10 voor China in een lokaal magazine Caixin vorige week volgens TechInAsia. Ondanks de extra beveiliging en het verwijderen van consumentendiensten kan het aangepaste besturingssysteem nog steeds alle software draaien die compatibel is met Windows 10.

De aangepaste versie van Windows 10 past in een groter strategisch plan van Microsoft om het aantal Windows 10-upgrades gevoelig te verhogen in China. Bovendien heeft Microsoft ook een samenwerking met China Electronics Technology Group (CETG) om zoveel mogelijk Windows 10-toestellen op staatsniveau te installeren alsook overheidsinstanties. Unisplendour Corporation (UNIS) en 21Vianet moeten voor de hybride cloudoplossingen zorgen voor de zakelijke klanten en overheidsinstanties.

Piraterij bestrijden

[related_article id=”169462″]

Deze strategie is belangrijk voor Microsoft om het hoge aantal illegale Windows-installaties in China drastisch te verminderen. Om iedereen te overtuigen bouwt Microsoft vele populaire Chinese apps en diensten in Windows. Het maakt van Baidu ook de standaard zoekmachine in Microsoft Edge in tegenstelling tot het eigen Bing in de rest van de wereld.

Op vlak van mobiele toestellen hebben Lenovo en Microsoft een samenwerkingsakkoord gesloten vorig jaar om meer Windows-gebaseerde smartphones op de Chinese markt te lanceren.

Microsoft zet hoog in op China, maar de fundering waarop het start is behoorlijk wankel. Behalve de strijd tegen piraterij heeft Microsoft de afgelopen jaren meermaals tegen de schenen van de Chinese overheid geschopt. Er waren zelfs geruchten vorig jaar dat overheidsprogrammeurs de Outlook-maildienst wilden hacken. Het verbannen van Windows 8 op overheidscomputers in 2014 bovendien een extra mokerslag. Benieuwd of Microsoft dat allemaal kan counteren met Windows 10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business