Nieuws

Amazon verbiedt verkoop van slechte USB-C-kabels

Wie leeft in doodsangst voor usb-kabels die toestellen kunnen vernielen, kan weer wat geruster slapen: webwinkel Amazon schiet in actie.

Het bestaan van slechtwerkende USB-C-kabels mag ondertussen geen geheim meer zijn. Google-ingenieur Benson Leung heeft er namelijk zijn werk van gemaakt om gewaarwording te verspreiden. Zo bracht hij de wereld ervan op de hoogte dat de kabels die OnePlus meeleverde voor zijn OnePlus Two ervoor konden zorgen dat toestellen van andere merken van binnenuit gefrituurd worden.

Webwinkel Amazon probeert deze problematiek nu van zijn eigen websites te verbannen door zijn regels voor verkopers aan te passen. Wie nu nog een niet-conforme USB-C-kabel verkoopt via het platform, is in strijd met de regels en kan een sanctie krijgen. Het gaat hier echter (voorlopig) slechts om een policy update. Het is afwachten of Amazon effectief gaat jagen op verkopers die zich niet aan de regels houden.

Mogelijkerwijs blijft het voor Amazon bij die wijziging van zijn beleidsregels, zodat het alvast niet aansprakelijk is voor gefrituurde toestellen. Een krachtig signaal is nochtans nodig aangezien de markt de laatste tijd overspoeld wordt door goedkope kabels die heel wat kwaad kunnen aanrichten. Voor de voorzichtige medemens is het nog steeds aan te raden enkel de meegeleverde kabels te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business