Nieuws

Edge-browser krijgt ingebouwde ad-blocker

Tot nu toe was het niet mogelijk om extensies te gebruiken in Edge, waardoor advertenties vrij spel kregen. Microsoft zal hier binnenkort verandering in brengen.

Vorig jaar nam Microsoft de beslissing om af te stappen van Internet Explorer. De browser bestaat al sinds 1995 en werd geplaagd door een slechte reputatie. Vandaar dat de softwaregigant Windows 10 van een volledig nieuwe browser voorzag.

[related_article id=”178824″]

Sinds de uitrol van Edge zijn er een hoop nieuwe features voor de browser gelanceerd, maar geen van deze nieuwe functies omvatten JavaScript-extensies. Binnenkort zal hier echter verandering in komen. Op Microsoft Build liet het bedrijf namelijk weten dat het in de volgende versie van Edge extensies wil voorzien. Deze feature is momenteel al beschikbaar in een preview release van de browser en Adblock Plus heeft al bevestigd dat het aan een extensie voor Edge werkt.

Het kan echter zijn dat je in de toekomst helemaal geen adblocker nodig zal hebben voor het advertentievrij gebruiken van Edge. Op hetzelfde event raakte immers bekend dat Microsoft eveneens adblocking features wil toevoegen aan zijn browser. Net als de extensies zal je deze feature vanaf de volgende versie van Edge kunnen gebruiken, welke gepland staat om deze zomer te worden uitgerold.

ad-blockerbusinessedgemicrosoft

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals