Nieuws

Seagate toont 8 TB externe harde schijf zonder voeding

Seagate verlegt de grens van draagbare externe harde schijven met een 8 TB-model zonder netstroom. Één USB Type-C-aansluiting is voldoende.

Van zodra externe harde schijven een flinke opslagcapaciteit vereisen, moeten fabrikanten gebruik maken van desktop harde schijven die extra voeding vereisen om goed te functioneren. Met de komst van USB Type-C is dat niet meer nodig, zodat Seagate met de hoogste opslagcapaciteit kan pronken via één enkele kabel.

De voorganger van de Innov8, de Seagate Seven, kon ons vorig jaar bekoren door zijn industrieel en flinterdun design. De Innov8 bouwt verder op het industrieel ontwerp dankzij de stevige aluminium behuizing. Het uitzicht doet wat denken aan de LaCie-schijven, niet toevallig eigendom van Seagate.

Innov8 wordt geleverd met de Seagate Dashboard-software waarmee back-ups kunnen worden ingepland voor al hun toestellen via een enkele klik on-demand of op maat. Daarnaast levert Seagate bij elke Innov8 200 GB gratis OneDrive-cloudopslag. Tot slot is de schijf ook nog compatibel met Lyve-software, waarmee gebruikers bestanden kunnen back-uppen, raadplegen en delen vanaf elke locatie of toestel.

De Seagate Innov8 is binnenkort beschikbaar aan 399 euro via Apple Premium Resellers en enkele webshops.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business