iPhone-producent Apple wil geen onderzoek starten tegen de FBI. Het bedrijf is ervan overtuigd dat het achterpoortje vanzelf zal gesloten worden.

Apple fbi sleutel key

Advocaten van techreus Apple verklaren dat ze de FBI niet gaan aanklagen. De laatste tijd was daar speculatie rond omdat de FBI alle iPhones in gevaar zou brengen op vlak van beveiliging. Zij zijn immers niet de enigen die het achterpoortje kunnen openen. Apple lijkt het echter toch niet nodig te vinden om te weten hoe de FBI de iPhone van de San Bernardino-schutter wist te hacken.

Het techbedrijf is er immers van overtuigd dat het achterpoortje automatisch gesloten zal worden als het besturingssysteem verder wordt uitgebreid en aangepast. De FBI gaf ondertussen al toe dat de hack ook slechts werkt op een klein deel van de iPhones, waardoor een veel groter deel niet bedreigd zou zijn.

Dat bewijst ook de rechtszaak die nog steeds woedt tegen Apple in New York, waar de FBI nog steeds een strijd voert om toegang te krijgen tot de iPhone van een drugsbaron. Die pleitte reeds schuldig, maar de FBI wil zijn gegevens verder kunnen uitpluizen. In februari verloor het de rechtszaak al, maar het tekende daar beroep tegen aan. Komende week wordt Apple opnieuw aan het woord gelaten.