Patch Tuesday is een begrip: één keer per maand worden belangrijke updates geïnstalleerd. Office krijgt nu zijn eigen speciale dag, waardoor Patch Day stilaan Patch Month wordt.


windows update syrio forrelAl jaren spreken we van een Patch Tuesday: elke tweede dinsdag van de maand laat Microsoft zijn gewone en beveiligingsupdates los op alle Windowscomputers. Vaak leidt dit tot tandengeknars en een ongeduldig wachten tot je je computer helemaal kan afsluiten. Voor wie één dag in de maand nog niet genoeg was, bedacht Microsoft nu een tweede officiële Patch Tuesday voor Office.

Deze nieuwe updatedag zal maandelijks verbeteringen en nieuwe functies met zich meebrengen voor de gebruikers van het populairste kantoorpakket ter wereld. Beveiligingsupdates voor Office blijven wel gewoon uitgaan op de tweede dinsdag van de maand, zo geeft Microsoft mee in een kort blogbericht.

Daarnaast lijkt het er steeds meer op dat ook de derde dinsdag van de maand een vaste afspraak wordt voor updates, maar dan voornamelijk voor Surface-gebruikers. Op die manier lijkt Patch Day al gauw een Patch Month te gaan worden. Het worden nog ongeduldige tijden voor mensen met een Surface-tablet.