Nieuws

Bouw je eigen robot met Intels RealSense Robotic Development Kit

Doe-het-zelvers kunnen hun eigen robot in elkaar knutselen met de RealSense Development Kit van Intel. Voor drone-liefhebbers biedt Intel daarentegen de Aero Kit aan.

Intel startte in 2013 met het aanbieden van RealSense-producten om de bewegings- en stemcontrolecapaciteiten van zijn 3D-camera’s te promoten. Tijdens het Intel Developer Forum in Shenzhen, China, kondigde de chipmaker twee nieuwe telgen van de RealSense-familie aan. Het Robotic Development Kit en Aero Kit bieden je de kans om zelf een robot en drone in elkaar te knutselen.

Momenteel kan je het Intel RealSense Robotic Development Kit al bestellen voor 249,99 dollar. Er wordt verwacht dat het bordje vanaf juni verscheept zal worden en het is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, China, Japan en de Europese Unie.

[related_article id=”179183″]

Specificaties

Het Robotic Development Kit bestaat uit een bordje ter grootte van een kredietkaart en een RealSense R200 Camera van Intel. Het bordje bevat een GPIO-bus met 40 pinnen, twee USB 2.0-poorten, een USB 3.0- en ethernetpoort en een HDMI-uitgang. Verder is het bordje voorzien van een Intel Atom x5-Z8350-processor, een HD 400-GPU, 4 GB geheugen en 32 GB opslagruimte.

Het bordje van Intel wordt geleverd met Ubuntu als besturingssysteem. Het is echter mogelijk om een ander operating system, waaronder Windows 10 en andere versies van Linux, te installeren.

Aero Kit

Aangezien de Aero Kit momenteel nog niet besteld kan worden, is hier nog niet veel over bekend. Wel is bekend dat het bordje een Atom x7-Z8700-processor zal bevatten en zal draaien op een versie van Linux. Er wordt verwacht dat de Aero kit tijdens de tweede helft van dit jaar beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business