Nieuws

Samsung gaat OLED-schermen nieuwe iPhone produceren

Een deal van 2,6 miljard dollar tussen Apple en Samsung toont aan dat Samsung 100 miljoen OLED-schermen voor de iPhone 7S gaat produceren vanaf volgend jaar.
beeld: Nebojsa Markovic / Shutterstock.com

Samsung Display, de schermfabrikant binnen de Samsunggroep, zal vanaf volgend jaar OLED-panelen aan Apple leveren voor de nieuwe iPhone 7S later volgend jaar. De samenwerking omvat de levering van 100 miljoen panelen per jaar, zegt Hankyung.

Van 15.000 naar 30.000 per maand

Kankyung heeft naast de OLED-technologie ook bevestiging gekregen dat het om 5 inchpanelen zal gaan, iets groter dan de 4,7 inchvariant die we nu terugvinden in de iPhone 6S. Het nieuwe contract is 2,6 miljard dollar waard. Samsung plant een uitbreiding van zijn A3-bedrijfslijn om aan de eisen van Apple te voldoen.

De Zuid-Koreaanse technologiegigant is op dit ogenblik volop bezig met een capaciteitsuitbreiding van 15.000 panelen naar 30.000 panelen per maand. Met het nieuwe contract van Apple kan Samsung met een gerust hart verder investeren. De nieuwe lijn zou in totaal ongeveer 8,7 miljard dollar moeten kosten. De productieverhoging speelt ook in Samsungs eigen voordeel met een betere bevoorrading van zijn eigen Galaxy smartphonelijn.

Naast de aanlevering van schermen is er ook nog altijd een deal tussen Apple en Samsung wat betreft opslag. Daarnaast breidt Samsung zijn halfgeleiderafdeling op dit ogenblik ook uit voor Apple. Voor die laatste zou er een deal zijn afgesloten die miljarden dollars waard zou zijn.

[related_article id=”179002″]

OLED iPhone

Als Apple effectief OLED-panelen gaat gebruiken in zijn iPhones, dan zou dat de allereerste keer zijn. Hankyung vermeldt wel dat Samsung graag een garantie wil dat Apple minstens drie jaar lang OLED-panelen blijft aankopen. Aangezien Apple graag heel flexibel omspringt met nieuwe contracten omwille van het hoge iPhone productievolume, is de kans klein dat Samsung zijn slag binnen haalt.

Apple koopt een heleboel componenten — schermen, chips, cameramodules – voor hun toestellen in Zuid-Korea, Taiwan en Japan. Assemblage gebeurt in China.

LG Display is volgens geruchten ook volop bezig met Apple om OLED-panelen aan te leveren. Zij willen namelijk ook hun productielijn vergroten zodat productie vanaf de eerste helft van volgend jaar mogelijk is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business