Nieuws

Webversie Skype loost plug-ins

Skype voor web zal binnenkort te gebruiken zijn zonder dat je voor specifieke functies nog aparte plugins moet downloaden.

Microsoft rolt een verbeterde online versie uit van Skype die zonder plug-ins functioneert. Die zal eerst op Edge in Windows 10 beschikbaar zijn, maar het bedrijf plant om dit uiteindelijk voor alle browsers mogelijk te maken, zodra Google Chrome en Mozilla Firefox de H.264 video codec ondersteunen.

Microsoft lanceerde de webversie van communicatieplatform Skype een jaar geleden. De webstek bood echter weinig meerwaarde: om cruciale functies zoals video- of audiogesprekken te gebruiken, moest je toch extensies installeren voor je browser. Het bedrijf werkt er al even aan om dat euvel op te lossen, en zet nu een eerste stap in die richting.

De update blijft beperkt in bruikbaarheid. Plug-inloze groepsgesprekken zijn momenteel enkel uit te voeren als alle deelnemers in Edge werken, en functies als schermdelen of vaste nummers bellen zullen nog altijd een plug-in nodg hebben, zelfs in Edge. Wel zal de nieuwe functionaliteit terug te vinden zijn in alle Microsoft-diensten waar Skype ondersteund wordt, zoals Outlook.com of OneDrive. Het bedrijf hoopt de uitrol van de vernieuwde Skype voor web eind april af te ronden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business