Nieuws

Onderzoekers creëren digitale tattoo met flinterdunne leds

Een digitaal scherm op je lichaam plakken: onderzoekers aan de universiteit van Tokyo hebben superdunne leds ontwikkeld die het mogelijk maken.

Het geeft een nieuwe invulling aan het concept “wearable”: een ultradun scherm dat je als een pleister op je lijf kan dragen. Onderzoekers van de universiteit van Tokyo hebben die verwezenlijking een stukje dichterbij gebracht met de presentatie van de dunste polymeren leds tot nu toe. Amper drie micrometer nemen de componenten in beslag, die op elk stukje van het lichaam aangebracht kunnen worden met een film.

De Japanse onderzoekers configureerden de leds zodat ze gezondsheidsaspecten zoals hartritme en zuurstofniveau in het bloed toonden. Volgens hen is ook de energieconsumptie van de leds een pak beter dan andere gelijkaardige projecten en kunnen deze een paar dagen overleven zonder oplaadbeurt.

Er is een groot potentieel voor gebruik in ziekenhuizen en door sporters, maar de wetenschappers zien de toepassingsmogelijkheden nog breder dan enkel gezondheidszorg: “Een arbeider zou bouwplannen of een elektrisch schema op zijn huid kunnen projecteren zonder daarvoor zware en beperkende uitrusting mee te sleuren,” stelt teamleider Takao Someya. De onderzoekers werken ondertussen al aan een verbeterde versie met een complexer led-scherm dat meer informatie kan tonen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business