Nieuws

Netflix breidt kwaliteitsvol HDR-gamma uit

Het eerst seizoen van Marco Polo is momenteel al te bewonderen in HDR. Binnenkort komt hier nog zo’n honderd uur aan beelden bij.

De voorbije jaren is het aanbod van 4K-films op Netflix gestaag gestegen. Na het aanbieden van extra pixels wil de videogigant ook de kwaliteit van zijn pixels verbeteren. Daarom richt het zijn pijlen op High Dynamic Range (HDR). HDR-beelden hebben een hoog dynamisch bereik, waardoor zowel erg donkere als lichte kleuren kunnen worden weergegeven. Dit zorgt voor mooie beelden met veel contrast.

[related_article id=”179627″]

Netflix heeft recentelijk al het eerste seizoen van ‘Marco Polo’ naar HDR geüpgraded. Tegen augustus wil de dienst nog eens honderd uur aan video’s in HDR aanbieden en tegen het einde van dit jaar komt hier nog eens 50 uur bovenop. Onder andere ‘A Series of Unfortunate Events’, ‘Bloodline’ en ‘Daredevil’ zullen binnenkort in HDR te bewonderen zijn.

Jammer genoeg zal de verbeterde kwaliteit niet voor iedereen zijn. Om van de contrastrijke beelden te kunnen genieten, dien je namelijk over een premiumabonnement van 11,99 euro per maand te beschikken. Bovendien heb je een televisietoestel nodig dat HDR ondersteunt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business