Nieuws

Vibrator faalt penetratietest na succesvolle hack

Alles dat verbonden wordt met het Internet of Things kan gehackt worden. Dat bewijst een test met een vibrator.

Alles kan gehackt worden: auto’s, smartphones, computers, horloges, en blijkbaar ook vibrators. Alles dat met het internet verbonden wordt, is hackbaar, zo zegt ook Sophos-expert James Lyne. Als je een vibrator verbindt met het internet, valt die ook onder die regel, zo bewezen security-onderzoekers van Trend Micro. Het is ons echter niet meteen duidelijk waarom je een internetverbinding of app nodig hebt voor je vibrator.

De onderzoekers hadden in hun diepgaand onderzoek slechts enkele lijnen code nodig om binnen te geraken. Volgens Reuters kon het publiek dat getuige was van de test de grap zeker smaken, maar de onderzoekers wijzen op een groot risico: “Als ik een vibrator hack, is dat leuk. Maar als ik in de achterliggende software geraak, kan ik de fabrikant chanteren”, legt Raimund Genes, Chief Technology Officer bij Trend Micro, uit.

Bovendien zou de app van zo’n vibrator ervoor kunnen zorgen dat een hacker via de vibrator een smartphone zomaar kan penetreren. Wat de hacker dan zou kunnen stelen aan privacygegevens, doet menigeen eventjes slikken van nervositeit.

Het experiment doet denken aan een hacker die enige tijd geleden zonder al te veel moeite de beveiliging van een Nissan Leaf wist te omzeilen. James Lyne is stellig: “de beveiliging van onze IoT-apparaten is momenteel even goed als die van onze computers tien jaar geleden.” Zijn boodschap voor ongeruste gebruikers zou ongetwijfeld zijn: doe het veilig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business