Nieuws

Pikante boeken moeten Googles assistent spraakzamer maken

Google hoopt zijn digitale assistent wat interessanter te maken door hem erotisch jargon aan te leren.

Wie ooit al eens probeerde een praatje te maken met Google Now, Googles digitale assistent, viel waarschijnlijk snel in slaap. De assistent is slim en kan je vele vragen beantwoorden, maar echt interessant is hij (of zij?) niet. In de hoop hem wat spraakzamer te maken, laat Google zijn neurale netwerk daarom duizenden erotische boeken lezen. Momenteel staat de teller al op 2865 pseudo-literaire werken. Onder de boeken vinden we titels als ‘Fatal Desire’ en ‘Jacked Up’.

[related_article id=”178432″]De tactiek lijkt te werken: de assistent wist bij enkele testen grote flarden te reproduceren, al weet Engadget niet te zeggen om wat voor gesprekken het ging. Het doel is om de Google app een pak interessanter te maken: “In de Google app zijn de antwoorden steeds feitelijk. Hopelijk zorgt dit werk ervoor dat hij spraakzamer wordt, of een gevarieerdere toon, stijl of register kan gebruiken”, zegt Andrew Dai, een onderzoeker.

Het team koos voor erotische boeken omdat die volgens hen allemaal exact hetzelfde zijn: dezelfde zinnen, maar dan met lichtjes andere bewoordingen. Daardoor zouden ze geschikt zijn om de woordenschat van de assistent uit te breiden en te helpen om taal te begrijpen. Het is afwachten hoe deze nieuwe kennis zich zal manifesteren, en of eenzame mensen zich nu meer aangetrokken zullen voelen tot de app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business