Nieuws

Microsoft blijft je nog storen met Windows 10 tot 29 juli

Van zodra gebruikers moeten betalen voor de overstap naar Windows 10 zal Microsoft stoppen met iedereen lastig te vallen.

Microsoft stopt binnenkort met iedereen lastig te vallen met zijn upgrade naar Windows 10. Dat bevestigde de softwaregigant aan Winbeta.

[related_article id=”180447″]Gebruikers die nog steeds Windows 7 of 8.x draaien, zullen dan niet langer aangespoord worden om de nieuwe versie binnen te halen. Microsoft zal de meldingen van alle computers wereldwijd verwijderen van zodra de upgrade betalend wordt. De upgrade zal 119 dollar kosten, wat zich waarschijnlijk zal vertalen naar 119 euro.

De laatste tijd kwamen meer en meer berichten naar buiten dat de hardnekkige upgrademeldingen de dagelijkse activiteiten van gebruikers onderbroken, zoals een weerbericht en een gamesessie die live werd gestreamd. Het einde van de meldingen zal echter niet plots komen: zoals Windows 10 tijd nodig had om uitgerold te worden, zal het ook tijd kosten om alle computers meldingvrij te maken.

Zo lijkt er een einde te komen aan een jaar van terreur, waarbij gebruikers constant werden lastiggevallen. Wie de upgrade niet wou, moest allerlei ingrepen doen in zijn besturingssysteem, niet alleen om de melding te doen verdwijnen, maar ook om de voorgeïnstalleerde bestanden weer te verwijderen. Microsoft liet namelijk een 5 GB aan updatebestanden automatisch downloaden, voor zij die toch de overstap wilden maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business